De prijs van Bitcoin daalt uren nadat de medeoprichters van BitMEX door CFTC in rekening zijn gebracht

De belangrijkste cryptocurrency handelde op het moment van schrijven in de buurt van $ 10.612 en vertegenwoordigt ook een daling van ongeveer 4% in de afgelopen 24 uur, volgens gegevens uit de handelsweergave. De prijzen zijn in slechts enkele minuten met bijna $ 300 gedaald, maar zijn op het moment van schrijven enigszins gestegen; maar de BTC-prijs daalde binnen enkele minuten met ongeveer $ 500 op Binance .

In de afgelopen 24 uur hadden de BTC-prijzen een recordhoogte van $ 10.920 bereikt en gedaald tot ongeveer $ 10.500. De momentumindicator, Relative Strength Index (RSI), las ook 30 en ging naar beneden, wat een oververkochte toestand aangeeft, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding.

Afbeeldingsbron: handelsweergave

De plotselinge prijsdaling zou het resultaat kunnen zijn van uitverkoop die samenviel met het recente nieuws van de Amerikaanse federale agentschappen The Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en het ministerie van Justitie die medeoprichters van BitMEX aanrekenen op grond van het overtreden van regelgeving. BitMEX-uitwisseling is qua volume het op vier na grootste cryptoderivatenplatform ter wereld, volgens CoinGecko en volgens coinmetrics- gegevens die op Twitter zijn gepost, heeft BitMEX $ 2 miljard aan Bitcoin System in hun kluizen (ongeveer 193k BTC).

De grafiek van de scherpe daling van de BTC-prijzen op Twitter is ook vermeldenswaard:

De afgelopen dagen zat Bitcoin gestaag boven de $ 10.000 en of de trend zal omkeren of niet, zal iets zijn om in de gaten te houden.

In een reactie op de aanklacht door de CFTC tegen BitMEX, bracht deze laatste een officiële verklaring uit met de volgende tekst:

“We zijn het absoluut niet eens met het hardhandige besluit van de Amerikaanse regering om deze aanklachten in te dienen, en zijn van plan de beschuldigingen krachtig te verdedigen. Vanaf onze begindagen als start-up hebben we er altijd naar gestreefd om te voldoen aan de toepasselijke Amerikaanse wetten, zoals die wetten destijds werden begrepen en gebaseerd op beschikbare richtlijnen.“

De blog verklaarde ook dat het BitMEX-platform „volledig normaal functioneerde en alle fondsen veilig zijn“. Het voegde er ook aan toe: “Om potentiële klantenkwesties weg te nemen, werden in afwachting van opnameverzoeken om 17:45 UTC verwerkt, in overeenstemming met onze standaardprocedures. We zullen zoals gewoonlijk om 08:00 UTC, 2 oktober 2020 en vervolgens 13:00 UTC verwerken. „